torsdag, september 24, 2015

Idag är en ny dag

Bra påminnelser från Simple Reminders

Efter en god middag med mycket grönsaker, en stor kopp te och en natts sömn så väntar en ny dag. Och jag behöver verkligen nollställa mitt sinne efter en del riktigt knepiga arbetsdagar. Energiförbrukning på hög nivå. Det var faktiskt ett tag sedan jag kände mig så totalt utmattad i huvudet. Sådär så det känns i hela kroppen, ni vet. Blir lätt så när jag har känslan av att jag inte riktigt vet vad jag sysslar med när det kommer till en del arbetsuppgifter. Mina IT kunskaper är långt ifrån tillräckliga för att ha fått denna uppgift i knäet. Dumt nog lät jag mig övertalas att försöka mig på det ändå, kanske mest i tron att det kanske skulle kunna generera lite mer arbetstid ... hm, dumt av mig.

Men idag, idag håller jag bara paus från allt det och fokuserar på att vara hemma. Ska städa och rensa "skafferiet" och få lite överblick över vad vi har hemma. Vi håller på att försöka nollställa lite och skaffa hem mer nyttigt och mindre sött och onyttigt. Det finns en del både vackra och bra kokböcker i hyllan som ska användas ordentligt i höst. Ingen total omläggning av vår kosthållning, men mer fokus på bra och enkel mat som får oss att må bra helt enkelt. Får oss att se fram emot måltiderna, planeringen och tillagningen. Får oss att njuta och ger oss energi!

Och självklart ska jag ta fasta på orden ovan, göra något bara för mig. En stund som får bli en gåva bara till mig själv idag. Jag har inte bestämt än vad det blir, men stunden är tingad. Något som är kul och bara för min skull.

Ha en fin torsdag!
 

6 kommentarer:

 1. Det kan vara knepigt det där när man får något i knät som man tror sig inte klara av. Förstår att du känner dig trött men är fullkomligt övertygad att du löser det, vi brukar kunna mer än vad vi tror ;)

  Fin dag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 2. Åh, det lät sunt och vettigt och allt sådant där hälsar hon som nyss bakade till sina barn (fast till mitt försvar vill jag säga att vi vanligtvis är ganska hälsosamma...).

  SvaraRadera
 3. Hoppas du valde något riktigt bra. Kram Bosse

  SvaraRadera
 4. Lite egentid är aldrig fel. Kram Anita

  SvaraRadera
 5. Det känns som det var så länge sedan Suz!! Saknar dig, dina fina inlägg och tankar <3

  Hoppas du har fått kvalitetstid, ladda batterierna så att säga och känna den där viktiga balansen. Hösten är en fin årstid då jag brukar känna att jag "tankar upp". Viktigt att hela tiden stanna upp, reflektera, kanske prioritera om, hinna njuta.

  Varm kram finaste! Ha en trevlig helg

  Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej Suz!

  Jag hoppas att allt det jobbiga på arbetsfronten stannade kvar i förra veckan och att denna nya arbetsvecka har börjat med en skönare känsla och energi. Tänker på dig vännen och skickar en stor kram.♥
  Vad spännande det låter med skafferirensnig och fokus på att må bra. Det ser jag fram emot att höra mer om framöver.

  Ta hand om dig kära Suz och njut av den sköna höstsolen och krama om familjen.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz