fredag, augusti 21, 2015

Livstecken och det är dags ...

 
Jag är här och har inte för avsikt att sluta blogga. Men den där riktiga lusten har inte riktigt infunnit sig än. Orden vill inte flyta fram som jag vill, sådär som är jag. Och då ägnar jag mig åt annat istället och hoppas på att inspirationen ska återkomma så småningom.
 
Det finns sannerligen både bilder och saker att berätta från i sommar! Roadtrips, mys med familjen och en del böcker som plöjts igenom. Nu har i och för sig jobbet också påkallat uppmärksamhet den senaste veckan och igår fick jag ägna mig åt tvätt och städning som blivit lite eftersatt.
 
Vi har många soliga dagar kvar att njuta av hoppas jag, men det är ändå så att det går mot höst och vardagsrutinerna pockar på igen. Det är med blandade känslor jag inser detta, men jag tar till mig Lottas ord och tänker att om vardagarna är så himla tråkiga att vi inte kan njuta av dem också, då är något fel. Då behöver vi ändra på vår situation och inte bara gå omkring och längta efter helg och ledighet.
 
Så det är dags att ta tag i vardagen! Omfamna de möjligheter vi har och bjuds. Vi lever här och nu och det är upp till oss själva hur vi väljer att tänka och känna om varje dag. Självklart har jag både toppendagar och bottendagar, utan dem skulle jag inte uppskatta livet som jag gör. Det är nyanserna som skänker min tid på jorden en glans och gör mig uppmärksam på att livet är en berg- och dalbana. Och i min karusell bromsar jag gärna när jag hamnar i lyckans dagar, då samlar jag energi och livslust och försöker sedan låta det gå lite fortare förbi bottennappen. Men släppa efter på kontrollen har jag svårt för och det är kanske det jag borde jobba på.
 
Det är dags för mig att ta en stunds reflektion och fundera över om jag har några mål framöver. Förutom ambitionen att låta vardagarna få lite mer guldkant.
 
Ha det fint och sköt om er<3
 

7 kommentarer:

 1. Fast helg och andra lediga dagar är ju den bästa vardagen för mig. Jobbet är ett nödvändigt ont måste jag nog få säga. Än fast mina arbetskamrater är roliga att träffa och få surra och skratta med. Jag älskar att vara ledig, att ha jobbat färdigt för dagen och få fara hem eller vart jag nu ska. Det kanske är skillnad om man har ett varierande och energigivande arbete. Då kan man kanske räkna in det i vardagen och se det som något mera positivt. Där jag bor finns ytterst få och i stort sett inga möjligheter till att byta jobb. Jag är glad att jag inte är arbetslös och har mitt sätt att försöka se det positivt. Jag får finna mig i det att jag alltid längtar till ledighet. Vet inte om du förstår vad jag menar..

  Kram, trevlig helg! :)

  SvaraRadera
 2. Att sätta guldkant på vardagen är något av det viktigaste vi gör. Och att hitta sådana saker är viktigt. Jag har också haft lite bloggtorka i sommar, orden har saknats hos mig också men de börjar så smått återvända.
  Hoppas du får en riktigt härlig helg!
  Kramen
  Pia

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en skön helg Suz! Såg att det är konsert i Sövde imorgon! Lyckans ostar de som ska dit!
  Sköt om dig!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Kärlek till dig vännen.♥ Du vet att vi finns här när blogglusten infinner sig och ibland behöver vi små pauser. Tanka energi och få längta. Jag hoppas att blogglusten drabbar dig snart igen för jag tycker om att kika in här och läsa om dina tankar och funderingar och om sådant som händer i ert liv. Få njuta av dina fina bilder. Så jag saknar dig här men vet att du snart är tillbaka full av skrivlust. Om inte förr så kanske när höstmörkret börjar sänka sig. :)

  Ta hand om dig vännen och krama om din härliga familj.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Att blogga får aldrig bli ett tvång. Man ska känna för det. Det är viktigt att kunna njuta av vardagen, alla årstider m.m. Sedan kan man alltid ha en favorit. Kram Bosse

  SvaraRadera
 6. Skriv lusten kommer och går och så får det lov att vara. Många kloka och tänkvärda ord i ditt inlägg. Kram Åse

  SvaraRadera
 7. Det viktigaste är att leva här och nu alla dagar precis som du skriver Suz. Att veta vad man vill och vilka mål man vill ah är givetvis bra och vi behöver alla reflektera i bland. Paus är viktigt och det behöver vi alla i bland.
  Tänker på dig och ser fram emot ditt nästa blogginlägg.

  Kramar
  Nettan

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz