söndag, februari 02, 2014

Intensiv och att lära sig nytt

 
Ett bra ord för att beskriva tillvaron just nu - intensiv! Det har varit jobb och hemmafix, snöskottning och födelsedagar. Dotterns födelsedag var i torsdags, där planerat restaurangbesök i Ystad snabbt fick läggas om till Malmö då tågen till Ystad var inställda. Lite jobb i fredags, handla och sen hem för att förbereda vårt afternoon-tea igår för släkten, god väns 50-årsuppvaktning på fredagskvällen sen upp i ottan igår och fortsätta fixet innan släkten kom på besök. 

 
Gissa om jag varit en aning frustrerad över att inte hinna titta på nya kamerans alla funktioner! Men så är det ju när livet rullar på i 190. Den levererades ju dessutom inte förrän i torsdags! Och verkliga i-landsproblem är det självfallet. För hur kul var det inte att stå där i köket och fixa sandwich, miniäppelpajer och cupcakes - de flesta av er känner ju mig vid det här laget! Jag bara älskar det:) Den ro som sprider sig i kroppen när jag får arbeta med händerna, skapa små godsaker att bjuda på. I just love it!
 
Och mysigt var det att ha alla här också! Jag är glad att vi kan ge vår dotter den här sortens firande och sammankomster. Även om tonåringar inte alltid uppskattar släktträffar just i ögonblicket och när de pratar med varandra, så vet jag att det här ligger kvar i minnet som bomull och skapar en go känsla i livet. I varje fall om jag ska gå efter mina egna erfarenheter.
 
Idag ska vi bara tömma diskmaskinen, planera lite för kommande äventyr i livet, äta upp resterna från igår och pilla med kameran. Så jag beklagar mig verkligen inte. Och bilderna i dagens inlägg har jag faktiskt hunnit ta idag, med nya kameran. Själva bilderna är helt oredigerade, har bara lagt till en ram på två av dem. 


Här lite jämförelse mellan färg och svartvit, direktvalt i kameran. Än så länge är jag alldeles borta bland alla menyer, program och valmöjligheter men autoläget verkar vara en god klippa att vila sig mot och det är ju precis vad tanken var - att snabbt kunna hiva upp kameran och knäppa en ögonblicksbild för att fånga upplevelsen där och då.

Det är en djungel i utbudet av kameror, i synnerhet kompaktvarianten där alla kända och okända märken dyker upp. Den ena finessen efter den andra och priser som varierar enormt. Som den amatör jag är förstår ni ju kanske att jag höll på att gå helt vilse bland alla termer och lockelser. Men några krav hade jag satt upp från början, optisk bildstabilisator, bra grepp,gärna SD-kort eftersom vi har det i andra kameran och så ville jag ha en genomsiktssökare (alltså inte enbart behöva vara hänvisad till skärmen på kameran). Jag fick ge mig på den sista punkten, kompaktkameror med sådan sökare låg inte i min prisklass.

Valet föll till slut på en Samsung WB800F, ifall någon undrar. Och jag publicerar det här utan att vara på något sätt köpt av dem (men man skulle kunna tro att mannen min är det, med både mobil, tv och surfplatta av samma märke;)). Kanske är det någon därute som har en likadan och vill dela med sig av tips! Alltid välkommet.

Rätt eller fel, det återstår fortfarande att se men jag föll mycket för kamerans utformning. Den är suverän att hålla i och känns inte alls så hal som många av konkurrenterna. Visserligen är den kanske något större, men min referens är ju dotterns systemkamera som blir en liten best när man sätter på 18-105 mm objektivet (med 50 mm objektivet är den smidigare, men fortfarande ganska klumpig att ha med sig överallt).

Nu ska jag inte tjata mer om detta, men jag misstänker att det blir både jämförelser och annat framöver. Och jag är mer än nöjd i dagsläget:) Det kliar i fingrarna att fortsätta, men först lite te!

Ha en suveränt skön söndag!
Kram från mig<3

4 kommentarer:

 1. Så kul med ny kamera. Mycket man vill prova. Härligt nu när vi går mot ljusare tider. Då är det lättare att fota. Ha en fin söndag. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Heja Suz! Själv är jag fortfarande fast i automatikläge... Använder mannens kamera ;)
  Ha en fin kväll!
  Kramis!

  SvaraRadera
 3. Underbart att ta alla tillfällen och fira, bjuda in och ha det bra tillsammans! Du är så duktig Suz. Kan tänka mig att det var gott och jättetrevligt. Grattis till dottern!

  Jag har ju också en ny kamera - auto är min bästa vän just nu!

  Varm kram!

  Lotta

  SvaraRadera
 4. Vilken lycka för din dotter att ha en pysslig mamma som fixar så mycket gott.
  Låter ju helt ljuvligt smaskens.
  Rosen var bara så fin.
  Skaffade mig en Nikon D300 för ca. 3 år sedan , körde autoläge länge innan jag provade mig fram med att blända ner eller upp.
  Först nu som jag hittat inställningarna, att kunna beskära mm. i kameran.
  Ja...en foto nörd är vad man blivit på gamla dar, men det är SÅ kul.
  Lycka till.... ser fram emot dina foton :-)
  Kram
  Annelie

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz