lördag, november 05, 2016

Höst i uterummet


Fikonlöven faller från trädet i uterummet. Regnet öser ner utanför. Förra helgen höststädade jag i uterummet, flyttade in lite möbler från trädgården men gjorde ändå lite mysigt i uterummet. En solig dag går det att sitta där än. Eller med lite extra värme från terrassvärmaren eller "fuskspisen".

Vi har under årens lopp haft både höst- och adventsmingel i november/december, firat födelsedag i mars och student i juni där i uterummet. Plats för många om man dukar långbord men också mysiga sittplatser om man utnyttjar våra trädgårdsmöbler. Så användningsområdet för vårt uterum är varierat och ytan räcker till många olika sätt att möblera. Jag är så tacksam för att vi fullföljde mannens vilda idé en gång i tiden. Det är toppen att ha tillgång till och lika härligt att möta vårvinterns första solstrålar som att njuta av höstsolens sista värmande ljus där. Flytta in när sommarens kvällar blir för svala eller regnet envisas med sin närvaro och ändå få känna att man är "ute". Pelargoner stortrivs där på sommarhalvåret och det gör vi också.

Vi trivs ju där så pass mycket att vi gärna hittar anledningar att vistas där resten av året också;) Några år hade vi till och med en gran därute!

Idag skänker jag vårt hem extra tacksamhetstankar. Ett hem där vi trivs, som vi tycker om att jobba med och förbättra, renovera och utveckla. En plats där vi ska kunna känna oss trygga. Där vi boar in oss och har det gott och mysigt. Där vi kan umgås med familj och vänner men också slappna av och njuta i stunder av egen tid.

En fin Alla Helgons lördag till er<3

3 kommentarer:

 1. Håller med i det du skriver. Uterummet är något extra. Visst ska man värna om sitt hem. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Håller med dig i det du skriver, speciellt efter branden i våras, då vi hade turen att vårt älskade hem inte brann ner. Ha en fin start på veckan. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Å, Suz!! Saknar dig! Blev så jätteglad när jag såg att du kikat in vännen.

  SÅ fint du skriver om er hem, så känner jag med. Viktigt att reflektera över den plats där vi tillbringar nästan all tid, där vi lever våra dagar.

  Stor kram!! xo

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz