onsdag, september 28, 2011

Eftermiddagen räddad

Syprojekt

Jag håller ju på med en klänning oxå :) Snart klar och nu är det dags för lite söta små spetsar att hamna på kanter och i avskärningen.
Men först är det lite sopsortering, vattna blommor och skjutsa dottern till bussen så att hon kommer till dansen.

Längtar oxå efter mannen, som precis smsade och sa att han sitter på en buss från Norrköping - tåget var inställt! Kan det vara höstlöven redan??? De brukar hitta på något att skylla på, SJ och Skånetrafiken. Hoppas det inte tar alltför lång tid hem, det är ju inte så lustigt att åka buss ... jag har ju viss erfarenhet av det. Stackars dem ... men det är ju trots allt lite av i-landsproblem.

Fullt ös på den lediga onsdagseftermiddagen!

Ny hobby

Vänskapsarmband



Hittade en ny hobby på bloggen Lyckoslanten och nu är jag "hooked" så att säga ... det här är jättekul:) Ok, kanske barnsligt men då säger vi som så - jag har barnasinnet kvar:) Och googlar man på detta ämne så får man hur mycket träffar som helst och instruktionsvideor och you name it!

Av bara farten (när jag var på Panduro Hobby ... farligt, i stil med bok- och klädrea ;)) så hittade jag makramétekniken också. Kul även det, så nu behöver jag aldrig ha en sysslolös stund. Som om dom nånsin existerar! Men ändå, jag spar åtminstone kalorier. Lite svårt att hålla på att stoppa i sig något när man har händerna fulla med trådar.

Aldrig mera sysslolös ;)

Solskenshistoria

Liten rödhake på vårt trädäck

Så var det dax igen! En liten ytte, pytte fågel flög in i de stora fönstren på vårt uterum ... och där stod jag och höll andan. Skulle den stackaren hämta sig igen? Hade inte hjärta att lämna platsen förrän jag förvissat mig om att den tänkte flyga iväg. Här skulle minsann ingen katt få kalasa på en stackars hjälplös liten fågel.

Jag smet snabbt in och hämtade kameran och när jag kom ut igen verkade den betydligt piggare! Så när jag smög i lite bättre vinkel och tryckte på avtryckaren, då ruskade den på sig en gång till och sen flög den iväg hur elegant som helst.

Lycka:)

Morgonjogg

Sövde hamn

Idag hade vi en härlig morgon och jag bestämde mig för att ta en morgonjogg före jobbet (som sköttes hemifrån vid datorn idag). Under uppvärmningen stannade jag till och tog ett par bilder i vår fina lilla hamn.

Sövde hamn igen ...

Ha en skön onsdag!

Solenergi



Jag tror banne mig att jag har en solcell i mig ;) för det verkligen märks i kroppen när jag får gå ut på en rejäl skogspromenad efter jobbet och få massor av sol på mig. Låt vara att det var kvällssolen som jag njöt av igår kväll, det var en helt underbar kväll! Mobilen åkte upp och ner ur fickan hela tiden, det fanns så mycket fint att föreviga på bild. Synd att jag inte lånade dotterns kamera med mig ut:(

Här ovan ser ni ett axplock av mina mobilbilder från igår ... vildsvinens framfart är grotesk, de vänder upp och ner på en skogsväg på ett kick. Fick lite bråttom när solen började dala, ville inte möte någon fyrbent med tryne.


 

Vågskvalp vid Tockarpsbadet
Tro sjutton att jag kunde vända den rätt!!!

söndag, september 25, 2011

Oj, oj ... ett plagg till


Miranda Margareta, en jättesöt liten butik i Malmö! Ibland ska man inte gå för nära, speciellt inte när man bestämt sig för att ha lite köpstopp ... men hur lätt är det när det står ett klädställ utanför butiken märkt 299:-?! Det är ingenting för de kläder de säljer där!!! Jag fyndade den lilla söta skapelsen ovan i torsdags och är väldigt nöjd (ordinarie pris var 4-siffrigt). Men det är livsfarligt att gå igenom butiken in i provrummet ... det finns såååå mycket fint som bara ropar på att få följa med mig hem. Men nej, min plånbok och mitt samvete säger stopp.


Det här märket var inte bekant för mig förrän jag började läsa bloggen Att vara någon fru. Men jag instämmer med Emma, det är underbara kläder. Man vill bara ha fler! Och har ni inte läst hennes blogg så rekommenderar jag det varmt, den är underbar den också :) Man ler en lång stund när man kikat in där. Härliga bilder och underbar humor ...

Nu blir det lite bloggsurf :)

Trädflytt, fortsättning ...


Så, då var olivträdet på plats i sovrummet! Kom på att min fina zinkkruka var ledig för tillfället. Den fick jag av mina föräldrar i 40-årspresent med ett annat olivträd i, som tyvärr inte tyckte att min omsorg räckte till. Den här gången ska jag vara lite mer observant ...

Siktar på pysselsöndag!

lördag, september 24, 2011

Lördagsgott


Alla minns väl Tina och jättegott :) Jag har hämtat mycket inspiration från hennes kokböcker. En skön känsla av att kunna improvisera om man så vill också. Men ibland faller vissa kokböcker i glömska och så plötsligt blir man sugen på en gammal favorit ... här kommer receptet på vårt lördagsmys:

Varm getost med färska  fikon (receptet hämtat ur Tinas kokbok på bilden ovan)

4 personer
4 skivor getost, ca 1 cm tjocka

1 dl socker
4 färska fikon
1-2 msk balsamvinäger
1 dl rödvin
1 kvist färsk rosmarin (eller ½ msk torkad)

Sätt ugnen på 225º. Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta rundningen på varje halva, så att fikonen ligger stadigt. Smält sockret i en stekpanna. Lägg fikonen i det smälta sockret och häll på balsamvinäger och rödvin. Lägg i rosmarinkvisten. Vänd fikonen i såsen och låt det hela småputtra några minuter.
Lägg getostskivorna på ett ugnssäkert fat och baka dem 4-5 minuter i ugnen. Lägg fikonen på den varma osten och ringla till sist lite sås över. Servera med nyrostat bröd.

Tips från mig! Lägg inte fikonen i det smälta sockret, rör försiktigt ner vinäger och rödvin först. Jag brukar råka ut för att sockret stelnar lite när vinet hälls i och då är det lite jobbigt att ha fikonen där. Sen tycker vi att det är väldigt gott att gratinera osten på brödet, istället för att servera det till.

Smaklig spis!



Brödbak, fortsättning ...


Oj, oj nu var det dags igen! Lilla jag har varit överambitiös och tror mer om min assistent än vad den klarar av. Ja, den alltså - en maskin är för mig inte hon eller han:) (kanske inte hade varit så dumt med en livs levande köksassistent!). En liter degvätska var för mycket för min lilla Braun (typ 12 år gammal). Helt ok maskin, men inte tillräckligt snygg för att låta stå framme i köket. Om ni förstår vad jag menar ... nu är jag inte säker på att det finns någon maskin som är tillräckligt "snygg" för att min man ska tycka att den pryder sin plats i köket. Ni hör nog var jag vill komma, vi är inte riktigt överens om kökets utsmyckning. Min käre man vill gärna ha rent och avskalat, medan jag å andra sidan gillar ha det lite mer detaljerat :) och praktiskt - som en riktigt snygg köksmaskin som kan få stå framme, så det bara är att ge sig hän åt bakning när helst andan faller på!

Nåja, det gick att rädda degen och det blev fyra bröd för gräddning! Men som vanligt så kunde jag ju inte hålla mig strikt till receptet :) var bara tvungen att prova ha i lite dinkelmjöl. Och så skulle det egentligen vara bara vetemjöl special - och här har jag liksom aldrig riktigt upptäckt finessen. Tycker det blir likadant med vanligt vetemjöl. Är det fler som inte märker någon större skillnad? Alltså någon mer amatör som jag, kan ju hända att det är mest brist på erfarenhet som gör att jag inte märker skillnad. Jag hade bara vanligt vetemjöl hemma och det fick duga.

Ja, i vilket fall, höll mig alltså inte till receptet. Och bakade inte ut som i receptet heller ... åtta tänkta mindre bröd med en sån där löjlig tipp i var ända, en sån där smal som blir torr och eländig och näst intill oätlig ändå, blev fyra lite större baguetter eller bröd. Jag gillar sådär slarvigt vridna bröd och så blev det. Penslade med olivolja och så lite salt på toppen. Skjuts in i ugnen och då ska vi se ...


... ut kom dessa små godingar :) Och svalna utan bakduk, så att skorpan kan bli lite knaprig. Mm, gott hoppas jag. Alltid ett vågspel när man laborerar med form och storlek, men det lät ihåligt och det fick jag lära mig på hemkunskapen (kommer ihåg, fastän det känns som 100 år sen) och det stod i receptet oxå.


Visst ser de lite goda ut? Blir grunden till en toast med chèvre och vinkokta fikon samt tilltugg till vinkokta vitlöksmusslor som står på menyn ikväll. Mycket vinkokt, ja det struntar vi - gott!
Nu plingar det från ugnen! Två bröd till är färdiga ... säger en stolt amatör, som stortrivs med dagen fastän tvättkorgen svämmade över efter dotterns framfart (eller ska vi säga oförmåga att ta ner tvätt regelbundet). Jag hoppar mellan kök, tvättstuga och dator. Tar foto, laddar över, bloggar, bakar ut bröd, fixar fika till älskade mannen som har satt igång aktion "rädda gräsmattan från mossa" och tvättar en massa tvätt (mest dotterns), gissa om hon själv ska få vika ihop den ;)

Det blir säkert fler inlägg idag ...

Idag var det riktigt kul att blogga:)

Brödbak och trädflytt

Lite segt idag, efter en intensiv vecka. Men sugen på att göra många saker ... och så är det ofta för min del. Jag vill göra så många saker, kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska börja med och så springer det iväg massor av tid medan jag funderar, småplockar och tänker :) Men vad sjutton, det är helg och jag kan få slappa lite! Det nödvändiga och kanske inte alltid så roliga är det ingen annan som gör och det försvinner liksom inte heller. Men att få energi genom att göra saker i sin egen takt och saker som man verkligen vill göra - det är inte fy skam, då slinker det ibland med en trist uppgift av bara farten ;)


Så när jag äntligen kom igång idag (läs: efter en skön sovmorgon och lat frukost) blev det brödbak. Skulle egentligen blivit färdigt till lunch, men ack nej ... det får bli improvisation där. Och en liten bit äppelpaj:) Däremot kommer det att bli bröd ikväll, till musslorna! Mmm, gott.

Det lilla olivträdet skulle jag vilja prova flytta in i sovrummet, så jag ska se om det finns något vettigt i krukväg hemma. Eller så måste jag ge mig ut på jakt, en annan dag. Är inte så säker på att den kommer trivas inomhus, så jag vill inte lägga ner några stora pengar på kruka. Tänkte mest prova och ser jag tendenser till att trädet inte trivs, så får det flytta ut i förrådet för vinterförvaring. Vi har ganska svalt, men antagligen för torr luft.

När jag gick här och tänkte på vad jag skulle hitta på för kul idag så kom jag på en massa blogginlägg som skulle vara roliga - ett nyinköpt plagg (med länk till bloggar som gjort att just detta blev inköpt), lite sammanfattning av mina små stunder surfandes på andra bloggar; roliga, intressanta och annat kul, systunder, pysselprojekt ... samlar bilder så det kan hända lite här på min blogg.

Nu ska vi se hur mycket brödet har jäst, om det finns någon kruka och om jag kan få ordning på tankarna om alla aktiviteter:)

Ha en underbar lördag!

PS. Jag vet, bakduken ligger inte helt över, men det var bara när jag tog fotot;)

onsdag, september 21, 2011

Hitta hem

























Bilder från mobilen

Ibland bara trillar liksom allt på plats ... man förstår varför man i vissa lägen trivs som fisken i vattnet och känner sig lugn och balanserad. Får luft om man så säger!
Man hittar hem!
Idag hade jag precis en sån stund när jag var ute i skogen och roade mig med en powerwalk. Solen lyste med sin frånvaro och det blåste lite lätt, höstlöven ramlade överallt och det var lite mjukt och lerigt på skogsvägarna - ändå så kändes det så bra. Här trivs jag! Bland skog och ängar, alla årstider! Det här är en av mina energikällor, ut i friska luften och gå eller springa en runda. För mig är det en ren nödvändighet. Jag känner hur jag lever upp när jag går där bland allt det vildväxande och djuren som finns där, men inte alltid visar sig. Inget är speciellt tillrättalagt, som i en stad. Det växer som det vill och vi gör besök i det vildas värld. Nåja, vilda och vilda, det är ju inte precis djungelsafari vi pratar om, men vildsvinen är tillräcklig risk och äventyr för mig :) Jag har enorm respekt för dessa, ganska stora, djur. Men det ska vi ha även för vår natur, respekt. Vara rädda om den och vårda den.

Och så över till en helt annan sak, har ni sett att snöpinnarna har dykt upp längs med vägarna? Helt plötsligt bara stod de där! Åh nej, inte än skriker jag. Det får gärna komma snö, i december. Den får gärna ligga kvar, vit och vacker och blir bortplogad från vägarna, i december och kanske januari om det inte blir slask. Ja då kan den till och med får ligga kvar i februari. Men då ska det vara så där vitt och fint och gnistrande! Ha, som om det händer i Skåne, tänker ni. Jodå, det har hänt. Men då tjongar det till och bara snöar och snöar i flera månader och emellanåt smäller det till med 20 grader kallt för att nästa dag vara lite halvtö och skotta snö blir som att ge sig på sandhögar. Man vet inte var man ska göra av skiten och fattar inte hur man nånsin kunde få något ljuvt i blicken när den första snön kom. Blir det en sån vinter har jag allvarliga funderingar på att spola bort det med varmvatten - dyrt? Kan det vara värt :) Inte ... vi får se ;)

Nu har mer än halva arbetsveckan gått!


måndag, september 19, 2011

Glad av höstsol


Foto och redigering: Sofie Johansson

Idag höll jag på att säcka ihop på bussen hem. Men det ordnade sig tack vare alla underbara bloggar det finns att surfa runt på ... underbar är också den lilla manick (läs mobil) som gör det möjligt för mig. Tack också till min älskling som gav mig manicken i födelsedagspresent <3 Jag är egentligen inte alls någon tekniknörd men här har jag kapitulerat fullständigt, rentav irriterad när inte nätet ger mig full kapacitet så att alla fina bilder kan laddas snabbt ;) vilka i-landsproblem man skapar!

Nu blev det i varje fall ytterligare ett löpträningspass och som avslut en powerwalk med lite kastanjeplockning. Kvällssolen strilade genom trädens grenar i skogen och jag blev med ens mycket lugnare och gladare.

Fint att ta in hösten och dekorera, synd bara att kastanjerna tappar sin glans så fort. Är det någon som har något bra tips mot det? Hade inget blockljus hemma (jo, ett rött som dröjt sig kvar sen förra julen - men där gick definitivt gränsen!) så det fick bli ett värmeljus idag. Ska strax gå och göra en kopp roiboste och tända ljuset ... kanske blir det en av helgens cookies också, de kan ju inte ligga där i burken och skräpa. Och så var jag ju så duktig och tog mig ut på träning, trots en seg måndag.

En måndagkväll som gjord för en bra bok (eller film, men det är aldrig något på tv när man vill och har tid). Men vilken bok ska jag då ta? Finns säkert någon oläst som smugit sig in i bokhyllan, har en obotlig passion för böcker och borde låsas in när det är bokrea. Väldigt svag för kokböcker, men det är liksom inte riktigt så charmigt när man känner för en god historia.

Ha en skön måndagskväll<3

söndag, september 18, 2011

Söndag igen




Nog med lite halvtaskiga mobilbilder nu, får bli några trädgårdsbilder istället (tagna med dotterns kamera, men mamman höll i den) :) Några av mina favoriter, kaprifol, lavendel och funkia. Blommorna på funkian glöms ofta bort, kanske för att bladen är så frodiga och perfekta att hålla ogräset osynligt ;)

Det är söndag igen och jag kan, som vanligt, inte förstå var helgen tog vägen ... och inte veckan heller om jag ska vara riktigt ärlig. Tiden går så himla fort och jag är glad om jag bara hinner med själv. Ibland snurrar allting väldigt fort och man hinner inte stanna upp och se över prioriteringarna och ibland önskar man bara att tiden kunde rappa på och man fick klarhet i alla lösa trådar. Det är konstigt egentligen, för hur man än vänder och vrider på allt så är tiden absolut ingenting man kan göra någonting åt ... det är bara att hänga med och går det för långsamt så finns det hur mycket roligt, tråkiga måsten, nya upplevelser och mycket mer som man kan fylla den med. Med andra ord - tiden är din, prioritera att få balans mellan alla delarna i livet!

Måste bara också säga hur roligt jag tycker det är när jag får kommentarer och ser att någon hittat mig här på bloggen. Hoppas ni fann något intressant och att ni hittar tillbaka snart igen:) Ser på statistisken att det är en del som läser och det är jättekul! Det värmer mitt hjärta och ni behöver inte kommentera ... det är roligt när jag får muntlig feedback oxå ;)

Nu ska jag göra mig en kopp te och krypa upp en liten stund i soffan innan det är dags att knyta sig. Hoppas kommande vecka bjuder på goda och mysiga stunder!

Önskar er alla en härlig vecka!


lördag, september 17, 2011

Vad vore livet utan mat?




















Äpplen från trädgården, chutney med kanel, chili och balsamicovinäger ... paj med äpplen och kanel (återigen mobilfoto och här ville det sig inte riktigt som jag ville). Vi grillade en fläskytterfilé och gjorde klyftisar i ugn samt nedan delikata kombination - rödbetor som fick koka, skalade och klyftade dem, smulade över chèvre och ringlade honung plus strödde över rostade pinjenötter och som avslut gratinerar man 10-15 minuter i ca 225 grader. Och så mannens favvosås naturligtvis - bearnaise! Till detta avnjöt vi ett supergott italienskt vin som vi fått av goda vänner :)



Höstmys på menyn!

fredag, september 16, 2011

Fredagsmys


Bild från min HTC

Kunde inte låta bli att köpa en bukett med dessa ljuvliga rosor idag ... det är helg och vi ska vara hemma och njuta av lite ledighet. Huset är städat och snart ska jag ta tag i det där med middagen. Visst kan man vara lite värd att ha blommor i vasen att njuta av!

Middag ja, då ska vi se vad det blir av lite lax, pilgrimsmusslor, räkor, färsk pasta, trattkantareller och en skvätt grädde. Krydda med lite färsk chili, vitlök och kanske en skvätt vin - kan nog bli en bra improvisation.

Kunde inte låta bli att leka lite med bilden, finns ett väldigt enkelt redigeringsprogram i datorn och man kan bara ändra lite ljusstyrka och ton etc, men det är kul att leka:)

Önskar er alla riktigt gott fredagsmys!

Långt kvar ...


Bild från min HTC

... väldigt långt kvar! Till den 12 maj 2012 alltså och till att formen ska vara god nog för en halvmara :)
Idag damp tidningen "Varvet" ner i min postlåda. Jag är säker på att de skickar ut den bara för att man ska känna sig lite skyldig - är du inte i bättre form än!!!
Men det ordnar sig, säger en stolt amatörjoggare som snittar ca 7.20-7.30 per km ... på 5 km!!! Sakta men säkert ökar jag längden på passen, men vet att jag kommer att förbli en "långsamtlöpare".
Kan jag hålla det tempot i ytterligare ca två timmar om åtta månder blir jag supernöjd. Jag hasade mig runt i våras och var alldeles för dåligt förberedd, rätt åt mig, men jag klarade mig i mål och jag fick inga skador, blev bara ofantligt trött i bilen på väg hem (30 mil, tur att mannen var lite piggare och körde).

Nästa år kommer jag dock lobba för att vi ska stanna kvar i Götet över natten, det var lite drygt innan vi var hemma i våras och jag gillade inte att jag inte var i skick att sätta mig bakom ratten och kunde hjälpa till att ta oss hem. Nu föredrar, i och för sig, min man att inta förarstolen och säger sig inte ha några problem med det alls:)

Ser faktiskt fram emot min tredje halvmara:)

onsdag, september 14, 2011

Höstrusk, fullmåne och solsken


 Rubriken? Behövde ju ha med lite sol ibland allt det ruskiga :) Idag har det verkligen varit sådant rusk att jag blir tvungen att erkänna att nu börjar hösten göra sitt intåg i Skåne ... men än finns det lite sköna solstunder kvar! Fullmånen har varit framme ett par nätter och som vanligt så har min sömn rubbats ... vem jag är släkt med? Det är frågan, finns kanske lite mångalning i mig :)

Igår fick jag massage på jobbet (lyxlir en gång per månad genom friskvårdsbidrag :)), idag har jag jobbat hemifrån och imorgon blir vi bjudna på kvällsmat hos svärföräldrarna efter jobbet! En ganska bra vecka skulle jag kunna säga, eller hur?

Och framåt går det i joggingspåret, idag hade jag en bra runda i skogen och känner att det går faktiskt framåt ... ja mer än en fot framför den andra alltså ... jag orkar springa längre och längre utan att behöva släpa benen efter mig hela tiden. Härligt! Åtminstone när man duschat ;)

    Nu kallar soffhörnan till en mysig stund!                                                 

söndag, september 11, 2011

Söndag kväll ...

Funkia som ännu har härliga knoppar och lavendel på stam som skjutit långa blomskott

... och som vanligt vill jag inte att helgen ska ta slut! Idag har det varit varmt och soligt nästan hela tiden:) riktigt skönt. Fixat lite smått och gott på förmiddagen och med mannens hjälp ordnade vi snabbt en alldeles nybakad äppelpaj till eftermiddagsfikat, som intogs på en solig terrass. Sen en slapp eftermiddag bläddrande i Lantliv halvliggande i soffan på den varma terrassen.

Summerar alltså en mycket skön söndag och vill att helgen ska fortsätta någon dag till ... men så är inte livet just nu - det får vänta till pensionen ;) som, i och för sig, är ganska långt borta. Nej, vi vinklar det annorlunda, tror jag ska planera in en ledig måndag. Fast då är tisdagen först i arbetsveckan! Ok, ingen lösning alltså. Men då säger vi så här: efter arbetsdagen, den tunga måndagen, joggingtur i skogen, en snabb måltid och sen en stund i syhörnan :) Och inte säcka ihop på bussen hem. Fel ordval! Om man tänker inte så är det precis det man gör ... Lyssna på upptempolåtar på vägen hem och kolla alla era fina, peppande bloggar = energikick. Så gör vi. Let's get ready for a new Monday!

Och knoppa in kan man göra precis när som helst, det är redan mörkt ute och klockan är inte ens halv nio! Men det är bara att gilla läget, går inte att ändra. Fixar lite te, tänder lite ljus och varvar ner lite till. Njuter av den gångna helgen som gav både tid till nyttigt fix, mys och tid med syprojekt, kameran (se ovan, lite stolt nybörjare), bakning och rolig matlagning.

Myspys och sen natti, natti <3

lördag, september 10, 2011

Den duger ...

... men bara som nattlinne!



Ibland blir det inte som man tänkt sig. Kombinerar jag med fina jeansjackan från Bondelid och en lite rolig sko, ja då funkar det ganska ok. Men annars får jag starka associationer med mormors städrock eller ett nattlinne. Absolut inget ont om lilla mormor, men när jag var liten hade hon någon blommig "städrock" som jag inte tyckte var någon höjdare och absolut inte vill känna mig som om jag har på mig ;)

Så det här projektet får vila och kan känna sig blåst på att hamna i resväskan om ett tag! Får se om jag kan hitta på något kul för att liva upp det hela, kom gärna med förslag. Men inte sprätta i blommiga tyget! Tänker jag inte ge mig på, det är tunt och skört och fransar sig bara man tittar på det!

Idag gav jag istället mig på ytterligare en tygbit och nu har jag försökt mig på en modell som inte blir så pjollrig, mer likt modeller jag redan har i garderoben. Dessutom har jag tänkt mig att den ska gå att kombinera med en underklänning jag sydde förra hösten. Vi får väl se om även denna kommer att gå till "göra-om-lådan" :) Men skam den som ger sig! Det hamnar impulsköp också i garderoben, man har en vision om hur det skulle bli men fattar inte hur man tänkte efter ett tag.

Men tänk om man aldrig försökte ...


Massor av inspiration


Alla årstidsväxlingarna får mig till att inspireras för nya projekt! Nytt i krukor utomhus eller inomhus, ändra och pyssla, starta om och ge sig på något man inte gjort på länge eller kanske aldrig! Oj, sa jag det där ... något som jag aldrig gjort! Går det? Vågar jag? Jag lär mig att prova nya saker, men är en person med stort behov av trygghet. Det har jag lärt mig om mig själv, men också att jag kan klara nya saker och ibland till och med ganska snabbt :) Bloggen är en ny sak för mig och den bidrar både till att jag lär mig nya saker och upptäcker nytt om mig själv ;)

Bloggvärlden har öppnat upp för så mycket inspiration från alla håll. Det finns oceaner av fantastiska människor därute, som delar med sig av både upplevelser, livet i det stora hela, tips om inredning, bakning, matlagning, trädgårdar, blomsterarrangemang, pyssel av alla sorter och mycket mer ... jag skulle kunna sitta i timmar och läsa! Och lämna kommentarer! Men tiden räcker inte till, som vanligt. Jag får välja lite då och lite då :) Försöker använda all min pendlingstid att läsa och  kommentera några av de fina bloggar jag hittat. Ni hittar mina inspirations- och energikällor i blogglistan till höger. Tack för att ni ger mig så mycket energi genom era fantastiska bloggar! Jag ska försöka hinna med att kommentera mer och visa att jag följer er. Jag hittar nya "vänner" varje dag ...


Tack också till alla som läser min blogg!