onsdag, juni 29, 2011

Huvudvärk

Men oj vad det kan gå ibland ... igår hade vi fönsterputsare för första gången någonsin. Toppen, fönstren blev verkligen jättefina och skjutdörrarna i uterummet också. Så fina att jag gick rakt in i en av dem idag! Aj, aj och både glasögon och jag fick en rejäl smäll:( lite ont gör det ... huvudvärk kan komma plöstsligt.

Idag var jag i Ystad och fick tag i en ny gardinstång till sovrummet:) Nu ska bara den och gardinerna på plats också, får bli helgens projekt. Sen kommer bilder på resultatet. Kikade också in i Sova butiken för att se om det fanns något fint överkast, de har ju rea! Men varför hamnar jag alltid på avdelningen med Lexington??? Jag har hittat favoriten, men den fanns inte där, ett helt vitt med smalrandig ljusblå/vit baksida. Kan också tänka mig det helt vita, klassiska bäddsetet - total kostnad till en dubbelsäng är ungefär lika med en veckas charterresa för en person ... vill ha, vill göra annat, vill ha, vill göra annat ... fortsättningen följer:) mer huvudvärk.

Vädret idag var alldeles underbart och jag hann med en liten slapp stund på terrassen också:) Fick nya numret av tidningen Isabellas häromdagen och har haft fullt upp ända tills idag, men nu äntlgien fick jag slita av plasten och få njuta av lite inspiration.


Litet arrangemang i vårt uterum, foto Suz och redigering Sofie

Fick de urgulliga trädgårdshandskarna i födelsedagspresent av min kusin, men jag har inte kunnat använda dem än. De är ju så himla söta! Röda med vita prickar och kommer från Nelson Garden. Måste få njuta av dem så där rena och fina lite till, medan jag sliter upp de gamla.


Ha en skön kväll!

söndag, juni 26, 2011

Härligt med trädgård!

Idag har min man varit så flitig och fixat i trädgården, klippt gräsmattan, klippt häcken och rensat i rabatterna ... och jag då, suttit i soffan och latat mig:) Nej, faktiskt inte, det har varit tvätt och nödvändig planering av mat för kommande två veckor samt att stå för markservicen i form av fika och kvällsmat.

Men här kommer i varje fall några bilder från den fina, nyrensade trädgården ... jag har provat hålla i kameran igen och Sofie har redigerat några av bilderna.







Nu längtar jag efter semester!

Midsommarpresenter

Min man kom hem med presenter till oss i torsdags! Mysig inredningsdetalj till mig och efterlängtad mugg till vår dotter. Hon hade hård strid med sin farbror i julklappsspelet, om just en sådan mugg ... :)


Hjärtat inköpt på Porla Kusin fick sin plats i sovrummet


Mugg från Sagaform lyser upp i köket


Tack min "goe" man!

torsdag, juni 23, 2011

Dessert

Tjuvstart på midsommarhelgen ... jordgubbar kan jag inte leva utan på sommaren:)


Foto: Sofie J

Förra helgens bakning resulterade i några mäktiga Chunkey Monkey brownies i frysen, som passade väldigt bra ikväll med lite jordgubbar och glass!


Foto: Sofie J

Men efter att ha tagit min powerwalk i skogen i förmiddags har jag inte ett dugg dåligt samvete! Man måste få njuta, och det gjorde jag, jag lovar:)

Ha en riktigt trevlig midsommar!

tisdag, juni 21, 2011

Vila är viktigt

Idag blir det en vacker blomma, fotograferad och redigerad av min dotter Sofie.

Foto: Sofie J

Jag har tagit time-out ikväll:) ingen tvätt (ok då, jag vek ihop gårdagens omgång som var torr ...). Läste en tidning efter maten och tänker nu bara surfa runt på några av mina favoritbloggar som ni kan se under min profil. Det finns så många inspirerande människor som gör fina bloggar och kommer med tips och idéer, publicerar fina bilder och lägger ut recept m.m.

Kanske kan jag också hitta dit, att inspirera någon ... kanske bara att våga starta en blogg. Ett litet steg på väg mot något tidigare oprövat för mig. Det kan räcka ibland för att så ett frö till något nytt och spännande. När man jobbat inom samma område i snart tjugosju år (! är jag såå gammal? när hände det?), då behöver man lite omväxling i tankeverksamheten:)

Ha en skön kväll!

måndag, juni 20, 2011

Dåligt väder=shopping ...

Ibland hittar man till vissa butiker av en slump och ibland lockas man av 50 % skyltar i hela fönstret:)
Idag har jag fyndat en söt liten linneklänning på NoaNoa:)

Ett försök att visa hela klänningen


Fin detalj med små klädda knappar

Idag har jag då försökt fotografera själv, men naturligtvis hade det blivit bättre om bilderna redigerats påpekade min dotter! Ja det kommer kanske dit också, men det får ta sin lilla tid. Håll till godo!          

Vi ses snart igen!

söndag, juni 19, 2011

Skön söndag!

Uteplats i vår trädgård
Foto: Per J

Idag blir det slapp dag hemma, med så lite ansträngning som möjligt:-) Njuta av trädgården, blir säkert att smita in under tak i regnskurarna. Men vad gör det ... gräsmattan och blommorna vill ha vatten.

Som nybliven bloggerska, och inte speciellt bra på att fotografera, kommer jag nog ganska ofta att publicera bilder som inte är mina egna utan min man Pers eller vår dotter Sofies. Därför kommer jag att notera detta under bilderna, ingen not om foto - då är det jag själv som är skyldig.


Ha en riktigt skön söndag!

Bakmys i köket

Igår kände jag hur det kittlade i "baknerven" och det blev nästan en heldag i köket:-)
Vädret var inte det bästa och det kändes helt ok att vara inomhus ...


Mm, nybakade bullar, i bakgrunden skymtar täcke
 från Greengate/Isabellas

Chunkey monkey brownies från Leilas kokbok One more slice, kanelbullar på mitt eget vis, chokladsockerkaka från ett recept vi fått från Pers moster Gun och en modifierad variant av Leilas saffransbiscotti (jag brukar hålla mig till saffran runt jultid).

Mandelbiscotti


Det blev hur som helst en mysig dag i köket, jag älskar verkligen att baka! En stund för avkoppling och tillfälle att skapa något med händerna. Allra roligast är det när man inte är tvingad av någon anledning utan bara bakar för att det är kul och man vill göra det.

Jag börjar hitta tillbaka till flera små glädjeämnen som jag nästan helt glömt bort! Ibland tar vardagen med jobb, pendling, städning och matlagning musten ur mig och jag hittar inte energi att göra saker jag tycker om. Ljuset som kommer på våren och sommaren har stor betydelse, säkert för många fler än mig. Helt plötsligt ser man inte alla måsten lika nödvändiga utan siktar in sig på att samla energi genom aktiviteter man trivs med.

Riktigt sugen på att sy något nytt till mig själv också, det får bli nästa projekt:-)

fredag, juni 17, 2011

Äntligen här

Det har tagit sin lilla tid att komma igång med bloggen, men nu är jag äntligen här!

Jag tar mina första stapplande steg som bloggare och hoppas att jag kan hitta någon som också gillar att pyssla hemma, baka, koppla av med en bra bok och fundera på allt mellan himmel och jord.

En viktig sak i livet är att ibland ta en stund för eftertanke ... du har så mycket att uppskatta i livet och många gånger rusar du bara på och mycket susar förbi utan att du egentligen hinner njuta av det.

Nu när sommaren är här så koppla av en stund, lägg dig i gräset och titta upp på molnen som glider förbi på den klarblå himlen och Njut av livet!


En av mina favoriter i trädgården, jättedaggkåpa